Apps Alatan Untuk Brainstorming/Percambahan Fikiran Yang Terbaik Pada 2022

  • Post category:Karier

Alat percambahan fikiran, juga dikenali sebagai perisian pemetaan minda, boleh membantu anda mengumpul idea dan bekerjasama dengan rakan sekerja untuk merealisasikanya. Pilihan alatan terdiri daripada alat berasaskan teks berupa seakan papan putih kepada platform visual yang membolehkan anda mencartakan idea dan rancangan untuk menjadikannya realiti. Vixtech melihat lanskap luas dalam mencadangkan alat untuk menolong anda serta tim anda dalam sesi brainstorming.

Alat di bawah membolehkan pengguna menangkap sesuatu idea dan menyambungkannya dalam format carta alir. Perisian pemetaan minda merekodkan sesi percambahan fikiran, dan juga membantu individu dan pasukan menemui tema dan percanggahan sebelum memutuskan perkara yang perlu ditangani seterusnya.

Menurut pemerhatian dan kajian kami, berikut ialah empat alat brainstorming terbaik;

Mindmeister mind mapping software

Coggle ialah alat pemetaan minda dalam talian dengan versi percuma dan berbayar. Ia adalah alat visual, di mana pengguna boleh membina gambar rajah, menghubungkan tema kepada koleksi idea. Pengguna boleh membuat carta organisasi, peta minda dengan satu atau lebih tema pusat dan lakaran aliran kerja.

Harga dan Ciri
Versi percuma termasuk tiga pemetaan dan rajah/icon tanpa had, akses kepada sejarah perubahan penuh (versi) dan pelbagai pilihan eksport. Jika tidak, pelan Hebat ($5 sebulan) termasuk gambar rajah peribadi dan awam tanpa had, muat naik imej resolusi tinggi dan ciri kerjasama. Akhir sekali, pelan Organisasi ($8 setiap pengguna sebulan), yang ditujukan kepada syarikat, merangkumi segala-galanya dalam pelan Hebat serta gambar rajah berjenama, eksport pukal dan pengurusan pengguna.

Mengapa Kami Memilihnya
Ciri-ciri yang memudahkan kerja serta dapat berkongsi karya. Dapat link dengan Google Drive dan murah.