KURSUS KERJAYA ONLINE
KURSUS PAKEJ
JIMAT, FLEKSIBEL & PANTAS
10 KURSUS 10 SIJIL!

Kursus Kemahiran SEPENUH Online di Malaysia. Mulakan langkah yang bijak dengan Vixtech.

5 Statistik dan fakta menarik:

Peratus siswazah menganggur

Bilangan siswazah menganggur pada 2018 adalah seramai 162.0 ribu orang, meningkat 4.6% daripada 2017 (154.9 ribu orang). Sebanyak 56.9% siswazah menganggur adalah perempuan berbanding 43.1% siswazah lelaki. (Sumber: Statistik Siswazah 2018 Keluaran 2019).

Majikan mencari pekerja berkemahiran

Pendidikan Malaysia menekankan akademik & kelayakan profesional tetapi majikan mencari pekerja berkemahiran “Soft Skills” dan mempunyai pengalaman kerja. (Sumber: Khazanah Research Institute: The School-to-Work Transition of Young Malaysians 2018).

Kursus yang popular di seluruh dunia

Kursus yang popular di seluruh dunia adalah Kursus Basic Data Entry (Excel), Pengurusan Projek, Pemasaran Online, dan Programming. (Sumber: LinkedIn Learning 2019 Report)

Lebih banyak bajet pembelajaran dalam talian

Sejak 2017, 59% syarikat membelanjakan lebih banyak bajet pembelajaran dalam talian ataupun dikenali sebagai “online learning” dan 39% mengatakan mereka (syarikat) kurang membelanjakan bajet kepada tenaga pengajar latihan secara kelas. (Sumber: 3rd Annual Linkedin Learning Report 2019).

Pembelajaran mudah alih meningkat 5% setiap tahun!

Pembelajaran mudah alih meningkat 5% setiap tahun! (Sumber: 3rd Annual Linkedin Learning Report 2019).

Adakah anda cukup bersedia menghadapi tahun 2020?

Objektif kursus ini adalah :

SIAPA KAMI

Tuan Azzmeirul Bin Yaman

Duta & Penyelaras Kursus
Vixtech Education (Sarawak)
Vocational Training Operation (VTO)
Sijil Kemahiran Malaysia (SKM Tahap 2)

Memfokuskan tiga (3) jenis perniagaan utama

Vixtech adalah syarikat baru yang memfokuskan tiga (3) jenis perniagaan utama iaitu pendidikan kemahiran secara digital, pengurusan syarikat (Kewangan dan Pemasaran) serta pengurusan program-program kursus dalam & luar negara.

Pengalaman sebanyak 5-6 tahun lebih

Mempunyai pengalaman sebanyak 5-6 tahun lebih dalam mengurus, mengorak, membentuk serta mengeluarkan kursus-kursus atau program kursus kemahiran yang baru serta menepati kehendak industri masa sekarang.

Bekerjasama dengan pemain industri

Bekerjasama dengan pemain industri tempatan, pensyarah universiti, tenaga pengajar seluruh dunia untuk membentuk kursus yang seiring dengan peredaran masa dan permintaan industri.

KENAPA KURSUS SECARA ONLINE?

 • Pembelajaran online yang menggunakan Google Classroom untuk memudahkan interaksi, perkongsian maklumat, & pembelajaran digital.
 • Program online adalah lebih murah berbanding traditional kursus secara kelas.
 • Pilih masa dan tempat yang selesa untuk anda belajar kursus ini. Kursus ini boleh diakses pada bila-bila masa dan di mana jua. Mahupun telefon pintar, komputer atau tablet.
 • Kursus ini tidak mempunyai Tarikh luput dan semua bahan-bahan, nota dan ebook boleh diakses pada bila-bila masa.
 • Dengan adanya sijil daripada Vixtech! Peluang kenaikan PANGKAT & GAJI juga tinggi. Selain itu peluang untuk mencari perkerjaan juga amat TINGGI!
 • Vixtech akan menerbitkan banyak kursus-kursus yang menarik dalam bulan depan seperti Kursus Pengurusan Perniagaan, Perhubungan Awam & Pelanggan dan Pengurusan Manusia.
 • Semua kandungan kursus dan sijil kursus ini diiktiraf oleh agensi kerajaan sebagai sijil kursus pendek kategori tambahan nilai pada kemahiran kendiri. Bagi industri swasta, sijil ini AMAT berguna untuk mencari pekerjaan sekarang di mana SANGAT menitikberatkan KEMAHIRAN. 

MAKLUMAT KURSUS

1-2 minggu

Kursus ini boleh dihabiskan dalam tempoh 1 atau sehingga 2 minggu.

Kaedah Pembelajaran

Pembelajaran online ini menggunakan Google Classroom. Dengan Google Classroom anda boleh belajar di mana jua anda berada dan boleh akses pada bila-bila masa sahaja. Selepas pembayaran kursus, anda akan diberi link pautan Google Classroom ke email anda.

Persijilan

Anda akan diberi Sijil Kecemerlangan setelah berjaya menamatkan tempoh kursus dengan jayanya. Selain itu, anda juga akan diberi transkrip kursus. Transkrip ini bertujuan menyenaraikan semua tahap pencapaian anda dalam kursus-kursus yang ditawarkan dalam Vixtech.

MENGAPA KURSUS INI TERBAIK UNTUK ANDA?

Kandungan kursus ini mengikuti “Core Competency Unit” dari Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2. Semua kandungan kursus disusun dan dibuat mengikut perkembangan dan perubahan industri masa kini. Maklumat kandungan kursus ini disusun dengan infographic stail supaya anda mudah memahami dengan lebih baik.

Topik yang ada dalam kursus ini adalah;

 1. Incoming Communication.
 2. Outgoing Communication.
 3. Filling Administration.
 4. Meeting Preparation Assistance.
 5. Basic Data Entry.

Untuk pengetahuan anda, Institusi di luar menawarkan kursus ini secara kelas bernilai RM200++! 

Bukan itu sahaja!

Jika anda langgan kursus ini. Anda akan dapat akses PERCUMA kursus Corporate Customer Service 2020! Pembelajaran juga secara online!

(Tambahan 1 sijil khas untuk anda!)

SIAPA PATUT IKUT KURSUS INI?

APA KATA MEREKA?

KEBOLEHPASARAN LEPAS TAMAT KURSUS?

Latihan Kemahiran Online

Tujuan Vixtech adalah untuk mewujudkan taraf pendidikan dan pembelajaran universal pada setiap subjek di setiap peringkat. Wawasan Vixtech memberi akses kepada pengetahuan dan kemahiran untuk semua orang tanpa mengira kewarganegaraan dan harus menjadi peluang universal pemberdayaan. Itulah sebabnya Vixtech adalah platform untuk setiap anda untuk mempelajari pelbagai kursus dalam satu platform. Vixtech bekerjasama dengan Subject Matter Experts (SME’s) dari bidang pendidikan, perniagaan, industri dan agensi kerajaan, pada setiap subjek kursus. Para profresional ini adalah pencipta kandungan kursus yang bermutu serta berkualiti tinggi.

Piawaian Pedagogik Tinggi

Vixtech memastikan setiap pakar-pakar mata pelajaran yang mencipta kandungan kursus adalah terkini dan mengandungi pengetahuan dan kemahiran yang seiring dengan kehendak industry dan kepakaran pakar yang sedia ada, Vixtech secara berasingan memastikan bahawa semua kursus mengekalkan standard kepakaran pedagogi yang konsisten, berstruktur, mudah diikuti, dan dengan jelas menyampaikan maklumat berharga kepada pelajar. Vixtech Academy adalah organisasi yang berasingan dalam Vixtech yang menetapkan standard untuk semua pembelajaran Vixtech. Diketuai oleh pasukan ahli pedagogi yang berkelayakan tinggi, mereka menilai semua kursus yang diterbitkan di platform pembelajaran di laman web Vixtech untuk memastikan kursus-kursus ini mematuhi standard yang tinggi.

Competency Based Testing – Ujian Kecekapan

Sistem akreditasi Vixtech membolehkan mana-mana majikan, di mana sahaja, pada bila-bila masa, untuk mengesahkan apa yang graduan tahu atau pun tidak tahu di peringkat Sijil atau Sijil Eksekutif. Dengan Vixtech, majikan dapat mengkaji semula tahap kursus seseorang yang telah dilakukan, atau menyemak keseluruhan kursus. Pengujian “Here & Now” membolehkan majikan menguji ujian yang diambil oleh pekerja, atau menilai kefahaman pekerja mengambil ujian yang sama sekali lagi untuk menunjukkan pengetahuan dan kemahiran yang mereka perolehi berdasarkan atas kelulusan sijil mereka. Di sini Vixtech sekali lagi berjaya membawa satu pendekatan baharu untuk memastikan setiap graduan Vixtech berdaya saing di pasaran yang sangat kompetitif.

Surat Pengesahan/Attestation Letter

Keunikan di belajar di Vixtech, Vixtech akan mengeluarkan "Surat Akuan/Pengesahan" yang memberi bukti rasmi bahawa anda sebagai pelajar yang berdaftar dengan Vixtech. Surat Perakuan ini akan menyenaraikan anugerah yang dicapai, apa jenis kursus-kursus yang telah diambil dan kesemua ini boleh diperiksa secara online menggunakan Kod QR dalam surat.

Surat pengesahan ini kebiasaannya diminta oleh majikan di seluruh dunia dalam situasi berikut;
Permohonan ke institusi akademik Permohonan ke jabatan kerajaan. Permohonan kerja di syarikat swasta.

PROMOSI PROMOSI PROMOSI!

Kursus Harga Asal adalah

RM350

Kini Kursus ini bernilai

RM89! Sahaja

(Promosi ini dilanjutkan pada akhir bulan APRIL 2020)

BONUS UNTUK ANDA!

PERCUMA Kursus Corporate Customer Service 2020!

Pembelajaran juga secara online
(Tambahan 1 sijil khas untuk anda!)

Sijil & Transkrip Digital

(Sijil dan transkrip secara digital ini mempunyai QR Code yang menjamin kesahihan sijil anda)

PERCUMA akses Vix-Library

(Berpuluh-puluh ebook Data Entry, Motivasi, Laporan terkini, Pengurusan & Kepimpinan yang boleh diakses)

PERCUMA Template resume dan CV yang berkesan

PERCUMA template minit mesyuarat dan latihan praktikal

PERCUMA KHAS (eBook Rahsia Kejayaan Temuduga V2020 dari Vixtech) dapatkan di Vix-Library.

Semuanya eBook bernilai lebih kurang RM899++ Dan semua boleh DIAKSES secara PERCUMA!

PROSES KURSUS INI?

Semudah 1,2,3

 1. Daftar.
 2. Kursus (Nota, Latihan, Kuiz dan Peperiksaan Pendek).
 3. Sijil Tamat Kursus serta Transkrip.

APA TUNGGU LAGI

DAFTAR SEKARANG DI:

Share Kepada Rakan-Rakan Anda!