You are currently viewing 7 Laman Web Yang Menawarkan Kursus Percuma Beserta Sijil

7 Laman Web Yang Menawarkan Kursus Percuma Beserta Sijil

  • Post category:Karier

Haaa nak tahu apa laman web yang menawarkan kursus percuma kepada anda? Dan semua sijil daripada universiti, agensi atau kolej yang terkemuka dunia seperti Harvard, Standford dan banyak lagi. Ok jom ketahui apa 6 laman web yang popular untuk dapatkan kursus yang diminati anda.

kursus percuma

Edx

edX adalah penyedia kursus dalam talian terbuka Amerika yang dibuat oleh Harvard dan MIT. Ia menganjurkan kursus peringkat universiti dalam talian dalam pelbagai disiplin dan bidang kepada badan pelajar di seluruh dunia, termasuk beberapa kursus tanpa sebarang bayaran. Ia juga melakukan penyelidikan ke arah pembelajaran berdasarkan bagaimana orang menggunakan platformnya.

kursus percuma

FutureLearn.com

FutureLearn adalah platform pendidikan digital Britain yang ditubuhkan pada bulan Disember 2012. Syarikat ini dimiliki bersama oleh The Open University dan SEEK Ltd. Ia adalah platform pembelajaran MOOC, dan pada bulan Mac 2020 termasuk +250 rakan kongsi UK dan antarabangsa, termasuk industri dan rakan kerajaan.

kursus percuma

Alison.com

ALISON adalah platform pendidikan dalam talian percuma yang kebanyakannya menumpukan pada kemahiran berdasarkan tempat kerja. Ia ditubuhkan di Galway, Ireland, oleh usahawan sosial Ireland, Mike Feerick pada 21 April 2007. Ia mempunyai 17 juta pelajar berdaftar, 3 juta graduan dan 2,000 kursus tersedia untuk akses percuma pada bulan Mac 2020.

kursus percuma

Coursera

Coursera Inc. adalah penyedia kursus dalam talian terbuka Amerika yang ditubuhkan pada tahun 2012 oleh profesor sains komputer Universiti Stanford, Andrew Ng dan Daphne Koller. Coursera bekerjasama dengan universiti dan organisasi lain untuk menawarkan kursus, pensijilan, dan ijazah dalam talian dalam pelbagai mata pelajaran.

kursus percuma

Google Digital Garage

Yaa Google juga menawarkan kursus kemahiran digital secara percuma di laman web khas mereka. Anda boleh semak laman web ini untuk mengetahui kemahiran digital yang sesuai untuk anda.

kursus percuma

Udemy

Udemy, Inc. adalah penyedia kursus dalam talian terbuka (MOOC) Amerika yang ditujukan untuk orang dewasa dan pelajar profesional. Ia didirikan pada Mei 2010 oleh Eren Bali, Gagan Biyani, dan Oktay Caglar. Sehingga April 2021, platform ini mempunyai lebih daripada 40 juta pelajar, 155,000 kursus dan 70,000 tenaga pengajar mengajar kursus dalam lebih dari 65 bahasa. Terdapat lebih daripada 480 juta pendaftaran kursus. Pelajar dan tenaga pengajar berasal dari 180+ negara dan 2/3 pelajar berada di luar A.S.

kursus percuma

OpenLearning.com

OpenLearning Limited adalah syarikat teknologi pendidikan yang tersenarai dalam ASX dan berpusat di Australia untuk menawarkan platform pembelajaran dalam talian sosial yang dapat menyampaikan kursus dalam talian terbuka, kursus pendek dan ijazah dalam talian.
Akhir kata, dalam norma baru kesemua kursus telah masuk ke peringkat digital dan online. Kebanyakan laman web diatas menawarkan kursus percuma dan mempunyai sijil pencapaian atau kehadiran. Disamping itu juga, laman web diatas ada menawarkan sijil diploma dan ijazah secara online daripada universiti yang terkemuka di dunia. Ok tunggu apa lagi. Jom belajar sekarang!

 

kursus percuma online

Kursus online

Vixtech.com.my

Vixtech adalah syarikat tempatan di Malaysia yang turut menawarkan kursus pakej secara percuma kepada semua rakyat Malaysia. Setakat ini Kursus Pengurusan Peruncitan, Kuiz ICT dan Kuiz Pengurusan adalah salah satu inisiatif Vixtech untuk memberi kursus secara percuma. Selain itu Vixtech juga menawarkan pakej 3 kursus 3 sijil dalam yuran yang sangat murah dan berpatutan dalam Malaysia. Untuk yang ingin mencari pekerjaan atau ingin mengembangkan kerjaya anda ke tahap yang seterusnya. Pilihlah Vixtech untuk anda.